Beste Vaertens Auto

Autospelletjes voor kinderen

Reizen met kinderen kan op zijn zachtst gezegd een uitdaging zijn. Of je nu op reis gaat of gewoon naar de supermarkt, het is belangrijk om wat trucjes achter de hand te hebben om de kleintjes te vermaken. Daarom hebben we een lijst samengesteld met onze favoriete autospelletjes voor kinderen! Deze spelletjes houden ze zeker een tijdje bezig (en stil).


I Spy – Dit klassieke spel is perfect voor kinderen van alle leeftijden. Om het spel te spelen, begint één persoon met te zeggen “Ik zie met mijn kleine oog iets dat begint met (letter)” De andere spelers moeten dan raden naar welk voorwerp de eerste speler kijkt. Dit spel is geweldig omdat het kinderen helpt hun letterklanken te leren en ook hun observatievaardigheden versterkt.

Het nummerbordspel – Dit spel is een geweldige manier om kinderen te leren over verschillende staten en landen. Het enige wat je nodig hebt is pen en papier. De spelers proberen nummerplaten van zoveel mogelijk verschillende staten of landen te vinden. Voor een extra uitdaging kun je punten geven voor elke gespotte staat of land. De eerste die een bepaald aantal punten haalt, wint!

Road Trip Bingo – print deze reisbingokaart uit of maak je eigen kaart en kijk hoeveel items op de lijst je onderweg kunt spotten. Dit spel is perfect voor langere autoritten, en je kunt er zelfs een wedstrijd van maken om te zien wie het eerst bingo heeft!

Van veel spelletjes koop je ook een reiseditie voor onderweg, ik speel bijvoorbeeld altijd rummikub

Conclusie
Reizen met kinderen hoeft niet stressvol te zijn. Met deze spelletjes in je arsenaal weet je zeker dat je met iedereen ongeschonden op je bestemming aankomt. Heb jij nog favoriete autospelletjes voor kinderen die we gemist hebben? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

button arrow