Autoverhuur regels NL

Bekijk hier alles over autoverhuur in Nederland

Een auto huren in Nederland: wat u moet weten


Van plan om Nederland met de auto te verkennen? Het is een slimme keuze. Nederland heeft enkele van de meest historische en culturele bezienswaardigheden ter wereld. Het is een land dat beroemd is om zijn eigenzinnige steden, oude herenhuizen en typische landelijke charme – maar als je gewend bent aan Australisch verkeer of Amerikaanse snelwegen, hoe begin je dan zelfs maar om ingewikkelde Britse wegenstelsels en autoverhuur te begrijpen?

Welnu, of u nu een auto wilt huren in Nederland en naar Europa wilt rijden of nieuwsgierig bent naar de verzekeringskant, wij hebben het voor u.

Zie dit als uw complete gids voor autoverhuur in Nederland – laten we beginnen!
Een auto huren in Nederland als Amerikaan of internationaal
Het rijden op onbekende wegen is één ding, het doen aan de andere kant van wat je gewend bent, is iets heel anders. Als je in Nederland bent, moet je aan de linkerkant van de weg rijden, niet aan de rechterkant. Dat kan manoeuvres soms wat verwarrend maken, vooral omdat de bestuurdersstoel aan de rechterkant zit.

Een goede tip voordat je landt, is om de vreemde YouTube-clip te bekijken, zodat je went aan het idee waar je in het voertuig zult worden geplaatst. Het goede nieuws is dat de voetpedalen zich op dezelfde locaties bevinden, dus dat zal in ieder geval vertrouwd aanvoelen.

Als u eenmaal in uw huurauto zit, zorg er dan voor dat u de tijd neemt om te wennen aan het gevoel ervan, in het begin langzaam en stabiel. Verlaat de autoverhuurwinkel niet voordat u de pedalen, versnellingsbak en knoppen volledig onder controle hebt. Soms zul je merken dat je tegen bepaalde instincten moet vechten, zoals in verschillende richtingen kijken, maar na een paar lussen en oefenritten wordt het een tweede natuur. Reken hiervoor een paar uur in uw schema en vermijd al te ambitieus te zijn tijdens uw eerste rit.

Een auto huren in Nederland als je jonger bent dan 25 of ouder dan 70

Weten vanaf welke leeftijd u een auto kunt huren in Nederland is niet zo eenvoudig als het zou moeten zijn. Hoewel het in Nederland legaal is om vanaf 17 jaar te rijden, stellen sommige autoverhuurbedrijven hun minimumhuurleeftijd op 25, terwijl andere die wel voor chauffeurs tussen 17 en 25 jaar zorgen, een aanzienlijke vergoeding rekenen. Prijzen en beperkingen worden meestal bepaald door de verzekeringsmaatschappijen die ze gebruiken. Hetzelfde geldt voor oudere bestuurders tussen de 70 en 80.

Aangezien de verzekering meestal hoger is voor jonge volwassenen en oudere bestuurders, moet er mogelijk een premie worden betaald. Dit verschilt echter van bedrijf tot bedrijf, dus het is altijd de moeite waard om rond te neuzen om een ​​zorghuurder te vinden die aan uw eisen voldoet.

Een auto huren in Nederland als niet-ingezetene van de EU

Dus, kunt u uw Amerikaanse rijbewijs gebruiken terwijl u in Engeland bent? Kunnen Australische staatsburgers een auto huren in Nederland? Natuurlijk, maar je moet wel wat documentatie meenemen. Hier is een lijst die we hebben samengesteld om u te helpen alles duidelijk te maken.
Huidig ​​rijbewijs en paspoort: Geen identiteitsbewijs of rijvaardigheid betekent geen auto huren.
Internationaal rijbewijs (IDP): 12 maanden geldig, dit is een wettelijke vereiste die vóór de reis moet worden verwerkt. Neem contact op met de lokale overheid voor details. Houd er rekening mee dat dit uw licentie niet vervangt.
Bewijs van adres: Neem een ​​energierekening of bankafschrift mee waarop uw adres duidelijk vermeld staat.
Bewijs van eerdere reisdata: niet-inwoners van Nederland kan worden gevraagd om details van hun reisdata van en naar het land te verstrekken. Vaak gebruiken mensen hun vliegtickets of hotelbevestigingen.

Een auto huren in Nederland zonder autohuurverzekering

Geen verzekering is gewoon geen optie. Zoals u zou verwachten, kan een huurautoverzekering in Nederland duur zijn en ongeacht het dekkingsniveau dat u koopt, bent u nog steeds niet gedekt voor enige schade die optreedt als gevolg van misbruik of schending van de huurovereenkomst, zoals het gebruik van de verkeerde brandstof of nalatigheid. Hier is een korte handleiding voor Britse verzekeringsterminologie, zodat u niet in het ongewisse blijft:
Derde Partij Dekking (TPC): Dekt ongevalgerelateerde schade aan iets of iemand buiten de auto. Niet te verwarren met schade aan de huurauto zelf.

Dekking voor voertuigschade: Dekt de kosten van schade aan de huurauto, bandenwissels en spaanders van de voorruit zijn vaak uitgesloten in de meeste polissen.
Diefstaldekking voertuig: Deze dekking is vaak optioneel en dekt de kosten voor het vervangen van de hele auto of auto-onderdelen bij diefstal.
Eigen risicoverzekering: zorg ervoor dat u rondkijkt, want het eigen risico is vaak waar autoverhuurverzekeraars u overrompelen. Lees dit voor extra voorzorgsmaatregelen.
Een auto huren in Nederland en naar Europa rijden
Wat gebeurt er tot slot als u een auto huurt in Engeland en vervolgens besluit dat u ook Frankrijk, Spanje of Italië wilt gaan verkennen?

Houd hier allereerst rekening mee: Europese landen zoals Frankrijk hebben de neiging om aan de rechterkant van de weg te rijden.
Aangezien u in Nederland een auto bestuurt die geschikt is voor de linkerkant, wordt het afgeraden om met dezelfde auto door Engeland te rijden, tot aan Europa. Autoverhuurbedrijven rekenen ook een flink bedrag voor het voorrecht en naar onze mening is het het gewoon niet waard.

button arrow