Beste Vaertens Auto

Een nieuwe auto kopen, waar moet je aan denken?

Wie een tweedehands auto gaat kopen, kan soms door de bomen het bos niet meer zien. Het aanbod occasions is gigantisch en wie niet weet waar hij moet beginnen met zoeken, zal zich snel verloren voelen. Daarom is het goed om enkele handvatten te hebben, die je helpen met het vinden van de auto van je dromen. Dus, voordat je een autodealer in Emmen binnenstapt, bedenk je dan het volgende.

Wat zoek je eigenlijk?

Allereerst de grote vraag: wat zoek je eigenlijk? Wat voor auto moet er straks bij je op de oprit komen te staan? Wil je een grote of een kleine? Is ruimte belangrijk? Is vermogen belangrijk? Ga je voor sportief of juist niet? Wil je elektrisch rijden? Diesel? Benzine? Het is bijzonder handig om je vooraf in deze materie te verdiepen, omdat je anders echt met hagel staat te schieten. En dat wil je niet, omdat het kiezen van een auto dan echt een klus wordt. Beter is het om van tevoren te weten wat je zoekt in een auto, zodat je daarna kan bepalen welke merken en welke types goed passen bij de wensen die je hebt. Heb je dat goed voor ogen, dan kan je het volgende criterium stellen.

Wat is je budget?

Het budget voor je auto is namelijk ook van groot belang. Het bepaalt namelijk welke variant van het merk en type je kan kopen. Auto’s komen in allerlei prijsvarianten en dus is het belangrijk om een duidelijke bovengrens te stellen. Je kan eigenlijk altijd wel met een autoverkoper in onderhandeling over de prijs, maar heb je jezelf een budget gesteld, hou jezelf hier dan aan. Alleen dan heb je geen zorgen over of de auto niet te duur is; je weet dat je het kan betalen.

Bekijk de auto goed

Een tweedehands auto heeft altijd gebruikerssporen en het is aan jou om te bepalen of die sporen genoeg zijn om de koop niet te laten doorgaan. Daarom moet je goed opletten als je een testrit gaat maken en desnoods een kenner meenemen als je niet zeker bent van je zaak. Niet iedereen heeft veel verstand van auto’s, dus als je iemand meeneemt die dat wel heeft, zal je zien dat je een stuk duidelijker beeld krijgt van de auto waar je in stapt.

Garantie neemt zorgen weg

Door een garantie te nemen bij een tweedehands auto neem je zorgen weg over eventuele verborgen gebreken. Garantie komt in allerlei soorten en maten en de autodealer heeft vaak zelf wel pakketten die hij meelevert. Garantie is bijzonder fijn, omdat het ervoor zorgt dat gebreken die bij de aankoop niet aan het licht kwamen, kosteloos verholpen zullen worden. Dit scheelt kosten, maar ook irritatie. Je wilt immers niet dat je nieuwe tweedehands auto een onvoorziene kostenpost gaat worden. Door garantie te nemen op de auto, rij je zorgeloos de showroom uit, op weg naar vele jaren rijplezier met je nieuwe heilige koe.

button arrow