Beste Vaertens Auto

Handige tips en trucs over de electrische heftruck

Werk je in een magazijn, op het industrieterrein of in een loods? Dan heb je simpelweg een heftruck nodig. Een heftruck maakt het werk een stuk lichter en je kunt ook nog eens veel sneller werken. Denk aan werkzaamheden, zoals het indelen van magazijnstellingen, het laden en lossen van vrachtwagens en bestelwagens en het verplaatsen van pallets. In het verleden werkten heftrucks op diesel, LPG of lood zuur-accu’s en dat is allesbehalve milieuvriendelijk. Daarom geven we in onze blog handige tips en trucs over de electrische heftruck.

Electrische heftruck kopen

Het is vrij logisch om een electrische heftruck te kopen. Ze zijn natuurlijk een stuk milieuvriendelijker dan oudere heftrucks die op loodzuur-accu’s, diesel of LPG rijden, maar dat is niet de enige reden om voor de elektrische heftruck te kiezen.  Ze zijn een stuk stiller dan de oudere heftrucks en ook minder schadelijk voor de gezondheid van jouw personeel. Vooral in gesloten magazijnen met een minder goede ventilatiesystemen wil je natuurlijk niet dat jouw medewerkers in schadelijke uitlaatgassen hun werkzaamheden verrichten.

Een ander voordeel is dat electrische heftrucks qua verbruik ook goedkoper zijn. Het opladen kost minder geld dan wanneer je een heftruck moet bijtanken met diesel of met LPG. Je voorkomt ook dat er met schadelijke en gevaarlijke stoffen moet worden gewerkt. Een ander bijkomstig voordeel is dat een electrische heftruck minder onderhoud nodig heeft en dat ze veel langer meegaan. Te danken aan het feit dat een elektrische heftruck minder bewegende onderdelen heeft. Zo kun je dus ook door het aanschaffen van deze heftrucks op meerdere gebieden geld besparen!

Kun je een elektrische heftruck overal gebruiken?

Een veelvoorkomende vraag is of je een electrische heftruck wel buiten kunt gebruiken en dat is gewoon mogelijk. Je kunt immers ook met een elektrische auto door de regen rijden. De weersomstandigheden hebben wel effect op de accucapaciteit, maar je kunt ze zonder risico in de buitenlucht en zelfs in de stromende regen gebruiken. Nu zal het personeel er eerder voor kiezen om even te wachten, totdat de lucht geklaard is, maar ze hebben in ieder geval wel de optie om bij slecht weer door te werken.

Het tilvermogen van een elektrische heftruck

Electrische heftrucks kun je in verschillende varianten aanschaffen en het maximale gewicht dat een heftruck kan tillen is afhankelijk van het model dat je kiest. Er zijn modellen die 1800 tot wel 3000 kilo kunnen tillen, maar er zijn ook grotere modellen die tot wel 7000 kilo kunnen tillen. Houdt er wel rekening mee dat de machine duurder is als het tilvermogen hoger is. Er is immers meer vermogen nodig om het werk te kunnen verrichten. Daarnaast speelt ook de accucapaciteit een rol in de prijs die je voor een elektrische heftruck betaalt. Met een normale accu kun je enkele uren werken, maar voor een intensieve werkdag heb je meer capaciteit nodig. En dus ook een elektrische heftruck met een grotere accu. Dat zorgt er ook voor dat deze heftrucks in de regel duurder zijn.

 

button arrow