Beste Vaertens Auto

Het onderhouden van een gedipte auto: Tips voor een langdurige glans

Het laten dippen van je auto heeft verschillende voordelen ten opzichte van je auto laten spuiten of wrappen. Zo liggen de prijzen van dippen een stuk lager, en is het mogelijk om de aangebrachte dip laag weer makkelijk te verwijderen zonder schade te veroorzaken. Wanneer je dus ervoor kiest op je auto te dippen, wil je hier wel zo lang mogelijk van kunnen genieten. Het is daarom belangrijk om je gedipte auto goed te onderhouden. Of je nu hebt gekozen voor een opvallende kleur, een matte afwerking of zelfs een metallic glans, het behouden van de gedipte uitstraling vereist enige zorg en aandacht. In deze blog hebben we daarom enkele waardevolle tips op een rijtje gezet om de glans van je gedipte auto langdurig te behouden. 

 

1. Regelmatig wassen en reinigen

Net als bij traditioneel gespoten auto’s, is regelmatig wassen essentieel voor het behouden van de glans van een gedipte auto. Het wordt vaak aangeraden om dit zelf thuis te doen, in plaats van in een auto wasstraat. Zo heb je namelijk meer controle over de gebruikte producten en de manier waarop je auto behandelt wordt. Let er hierbij op dat je een zachte autoshampoo gebruikt, en vermijd agressieve reinigingsmiddelen die de gedipte laag kunnen aantasten. Zorg er daarnaast voor dat je de auto droogt met een zachte, pluisvrije doek om zo watervlekken te voorkomen.

 

2. Vermijd schurende materialen

Zoals hierboven al kort vermeld, is het bij het wassen en drogen van je gedipte auto belangrijk om schurende materialen te vermijden. Gebruik bijvoorbeeld geen harde doeken of ruwe borstels, aangezien deze krassen op je dip kunnen veroorzaken. Kies eerder voor microvezeldoeken en zachte borstels die het oppervlak beschermen. 

 

3. Periodieke waxbehandeling

Hoewel gedipte auto’s geen traditionele wax nodig hebben zoals een gelakte auto, kan het aanbrengen van een specifieke spraydip of coating geen kwaad. Deze kunnen namelijk helpen om extra bescherming te bieden aan de dip. Deze producten kunnen bijvoorbeeld bijdragen aan het behoud van de glans en het verminderen van de impact van dagelijkse elementen. 

 

4. Bescherm tegen UV-straling

Langdurige blootstelling aan de zon kan de kleur en glans van een gedipte auto beïnvloeden. In de zomermaanden, of wanneer je in een algemeen warm land woont, is het daarom belangrijk om hier rekening mee te houden. Parkeer je auto bijvoorbeeld indien mogelijk in de schaduw om zo de blootstelling aan direct zonlicht te verminderen. Daarnaast kan het aanbrengen van een UV-beschermende coating helpen om de kleur integriteit te behouden.

 

5. Voorzichtig in omgang

Net zoals bij traditionele lak auto’s, is het belangrijk om voorzichtig met je auto om te gaan wanneer je deze zo lang mogelijk wilt onderhouden. Wees bijvoorbeeld voorzichtig bij het tanken om brandstof op de auto te voorkomen. Sommige chemicaliën in brandstof kunnen namelijk de gedipte laag aantasten. Wees daarnaast voorzichtig bij het laden en lossen van bagage om krassen en schuren te voorkomen. Een gedipte auto is duurzaam, maar zoals elk oppervlak kan het beschadigen bij ruw gebruik.

 

Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je de glans van je gedipte auto behouden en blijven genieten van de opvallende uitstraling die het biedt. Onthoud dat preventief onderhoud de sleutel is tot een langdurige en indrukwekkende afwerking. Wanneer je op zoek bent naar goede kwaliteit dips, en nog meer tips hoe je deze kan onderhouden, kijk dan eens op de website van Spraydip!

 

button arrow