Beste Vaertens Auto

Trailerbouw: ideaal voor het vervoeren van pallets

Over trailers en zeker ook over trailerbouw kan met gemak een boek geschreven worden. Dat zullen we heel niet doen, maar we praten je wel graag bij over trailerbouw en trailers. Doe er je voordeel mee. 

Veel te kiezen als het gaat om trailerbouw

Bij de keuze voor een trailer en trailerbouw heb je ongelooflijk veel te kiezen. Daarom is het verstandig om jezelf vooraf altijd een aantal vragen te stellen. Trailerbouw en de aanschaf van een trailer is namelijk geen goedkope aangelegenheid. Het is daarom belangrijk om altijd de juiste keuze te maken. Als we spreken over trailerbouw, dan is het wel eerst handig om het verschil tussen een trailer en een oplegger duidelijk te maken. Kijken we naar een oplegger, dan doelen we op een aanhangwagen die hoofdzakelijk steunt in het voorste gedeelte van een vrachtwagen. Daarmee wordt een vrachtwagen dus een combinatie van trekker met oplegger. Er bestaat dus eigenlijk weinig verschil tussen een trailer en een oplegger. 

Breng eerst altijd jouw situatie in kaart voor trailerbouw

Zoals gesteld heb je wat betreft trailerbouw en trailers erg veel te kiezen. Er zijn gewoon erg veel mogelijkheden. Zo zou je wat betreft trailerbouw en trailers kunnen denken aan een trailer voor een schuifzeiloplegger. Aan de andere kant zou je ook kunnen kiezen voor een zogenaamd koel-vriessysteem. Ook het aanschaffen van een dubbele oplegger of een mega oplegger behoort tot de mogelijkheden. Omdat er zoveel aanbod is, is kiezen niet altijd even gemakkelijk. Breng dus altijd eerst jouw situatie in kaart en kijk naar waar jij trailerbouw precies wilt gaan gebruiken. 

Let vooral goed op de grootte van de trailer

Bij de keuze die je maakt is het vooral belangrijk om te kijken naar de grootte van de trailer. Zo is het een gegeven dat als je plannen hebt om vooral grotere producten te vervoeren, je een extra grote en aangepaste trailer nodig hebt. Kijken we naar de standaard trailer binnen de trailerbouw, dan is het algemeen bekend dat er ruimte is voor precies 33 europallets. Voor elke stapel geldt dat er negentien pallets op elkaar geplaatst kunnen worden. Dat maakt dat er in totaal vaak ruimte is voor 627 europallets. Ben jij een ondernemer die vooral actief is in de europallet handel. Dan is het zeer verstandig om te kiezen voor trailerbouw op maat. Door dat te doen, kun je namelijk optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte. 

Laat een trailer op maat maken

Het is dus prima mogelijk om een trailer op maat te laten maken, afhankelijk van de producten die je doorgaans vervoert. Wil jij dat ook? Kies dan wel altijd voor een specialist in trailerbouw, een specialist die kan voldoen aan al jouw specifieke wensen en eisen. Want op het gebied van trailers is dat gewoon mogelijk. Zeker de afgelopen jaren heeft de branche een enorme vlucht gemaakt en op het gebied van trailers wordt gewoon steeds meer mogelijk. En daardoor wordt maatwerk vervoer steeds gemakkelijker, ook voor jou.

button arrow